JOGA

Foto: PIXABAY

REVOLUCIJA U SVETU JOGE – JOGA BESA

Svi doživljavamo emocije drugačije. Verovali ili ne, postoji čak sedam vrsta besa. Da, toliko!  Zamislite sada da prolazite kroz sve te vrste besa, bilo da je on zbog potiskivanja stvari koje vas muče ili jer jednostavno ne možete da pređete preko izdaje, a vi ne znate način na koji biste rešili i otklonili tu negativnu energiju. Jedna od zanimljivih ideja je svakako joga besa.

 Ovaj novi oblik joge kreirala je Linsdi Istac. Započela je trend u Kanadi a sada on preuzima SAD. Pre nekoliko godina Linsdi je doživela životnu krizu nakon bolnog raskida i tada je počela da ima probleme sa ispoljavanjem besa. U prvi mah je počela da traži načine kako da se opusti, te je joga bila prvi izbor. Ipak, klasična joga nije baš odgovarala njenom temperamentu i nije je adekvatno smirivala. Od tog trena odlučila je da njena verzija joge bude joga gde će moći da izbaci sav bes, frustraciju i tugu iz sebe a ne da se bezuspešno smiruje. Tokom ovakve joge može da vrišti, dere se, psije pa čak i pije pivo. Prava revolucija u svetu joge, zar ne?

JOGA POZE

Foto: PIXABAY

 

 I to nije sve, ovakav tip joge se nije mogao praktikovati u zatvorenoj prostoriji sa muzikom za meditaciju u kojoj mirno gore sveće jer to nije atmosfeta koja je tražena. Umesto toga, ovaj tip joge je održavan u baru. Pravi eksperti za jogu ovu modifikaciju zasigurno ne priznaju, ali prava ili ne, ljudi koji su dolazili na jogu besa tvrde da su se oslobodili negativne energije.

 Ukoliko je za vas joga besa ipak previše, postoje i drugi načini da se rešite besa i negativnih emocija, a prvi i osnovni je da pokušate da shvatite zašto ste ljuti i besni. Desi li se i tada da ne možete da shvatite i kontrolišete svoj bes, a ništa ne pomaže, možda je vreme da porazgovarate sa nekim ko bi vam ukazao na to gde je srž problema.

Prijatelj portala