KONCERT NA OTVORENOM

Foto: PRESS: BEOGRADSKA FILHARMONIJA

BEOGRADSKA FILHARMONIJA VAS VODI U SVEMIR – NOVI KONCERT NA OTVORENOM

Ako se o nekom kulturnom događaju prošle godine zaista pričalo, i danima posle održavanja po društvenim mrežama delile sjajne fotke sa istog, onda je to svakako koncert Beogradske filharmonije na Ušću. Pa, spremite svoje heštegove #beogradskafilharmonija, jer nam oni takav, a možda i bolji spektakl, spremaju i ove godine! A obećavaju i odlazak u svemir.

 

Na istoj lokaciji kao i prošle godine, Filharmonija ponovo svira za nekoliko desetina hiljada ljudi. Ovogodišnji koncert na otvorenom, kako ga iz Filharmonije nazivaju muzički piknik pod zvezdama, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, održaće se u nedelju 24. juna, u novobeogradskom bloku 13, u 20:30 časova. Na drugom koncertu na otvorenom, publici iz cele zemlje i regiona Filharmonija ce pokloniti audio-vizuelni spektakl pod nazivom HD Odiseja. Naime, orkestar će svirati remek-dela klasične muzike, uz spektakularne snimke Zemlje i kosmosa, američke svemirske agencije NASA. Koncert će biti održan ispred ogromnog ekrana na kojem će se prikazivati veličanstveni prizori nezamislivo dalekih galaksija.

SVEMIR
Foto: PRESS: BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Uz ove fantastične snimke Zemlje, orkestar će najpre izvesti Štrausovu epsku muziku Tako je govorio Zaratusta (iz filma Odiseja u svemiru iz 2001. godine), kao i uzbudljivu kompoziciju Džona Adamsa – Kratka vožnja u brzoj mašini. Nakon ovoga, Filharmonija publiku vodi u kosmos, snimcima najnovijih optičkih instrumenata NASE, uz Dvoržakovu popularnu Simfoniju iz Novog Sveta.

Zemlja i Kosmos su deo inovativnog filmskog serijala HD Odiseja, koji je premijerno izveo Hjustonski simfonijski orkestar, i predstavlja apsolutni hit u svetu, kao događaj koji se ne propušta. Srpska publika će zahvaljujući Filharmoniji biti prva u Evropi koja će videti Kosmos, a Beogradska filharmonija je jedan od prvih orkestara na svetu koji ovaj spektakl izvodi na otvorenom.

 

Prošle godine, Filharmonija je priredila najveći događaj ovog tipa u istoriji Srbije. Na pikniku za 30 000 ljudi slušali su se hitovi klasične muzike, zajedno sa Gabrijelom Felcom i Zubinom Mehtom, koji je bio specijalni gost koncerta. Koncert na otvorenom je i ove godine besplatan, kao poklon publici iz cele zemlje i regiona.

 

Na sve ovo svakako nema još mnogo toga da se doda. Kao što već rekosmo, pripremite telefone i heštegove, naoružajte se dobrim raspoloženjem, okružite sebi dragim ljudima, i vidimo se 24. juna na Ušću. I da, javite prijateljima da nećete biti dostupni, jer putujete u svemir!

 

 

Tekst: Marija Stevanović

Foto: PRESS BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Prijatelj portala