ŽENA NA PLAŽI, SILUETA

Foto: PIXABAY.COM

SVAKA ZEMLJA IMA POSEBAN RECEPT ZA SREĆU

Možda ste se nekad zapitali koji je to uspešan recept za vezu, brak, roditeljstvo, ali da li ste se zapitali postoji li recept za sve nas, svojstven našoj zemlji i koji će dovesti do nečeg dobrog? Redakcija Red info portala jeste, te vam danas iznosimo sve ono što o tome znamo.

Danski pisac Majk Vajking, i autor dela Sreća, smatra da svaka zemlja poseduje svoju tajnu za srećan život. U svojoj knjizi navodi neke metode za unošenje sreće i topline u ljudski duh i telo, a direktor kopenhaneskog Institua za proučavanje sreće ove metode smatra veoma uspešnim. 

Francuske dnevne novine Le Parisien objavile su  da je u Francuskoj prodato 50. 000 primeraka prvog izdanja ove knjige, nastale tako što je autor je obilazio svet i prikupljao ideje, običaje i tradiciju različitih kultura za što bolji i srećniji život. Jedna od navika koju je opisao danski stručnjak je da Francuzi odugovlače sa jelom koje obavljaju u prostranim salama, jer to smatraju prilikom za druženje i razmenu mišljenja.

Što se tiče njegovih zemljaka Danaca, oni posebno u glavnom gradu, Kopenhagenu, sreću i zabavu pronalaze u korišćenju bicikala umesto automobila, što je ujedno i dobra fizička vežba.

DEVOJKE KOJE SE SMEJU

Foto: PIXABAY.COM

 

Ovaj pisac nije zaboravio Japance, a isto tako ni manje zemlje. Naime, Šumska kupka na japanski način je još jedna od tehnika za proizvodnju užitka pod nazivon Šinrin Iuko, koju Purveng Li, profesor sa Japanskog medicinskog koledža, smatra načinom za smanjenje krvnog pritiska i stimulacijom imunološkpg sistema. Kada je reč o maloj zemlja Butan, koja se nalazi izmedju Indije i KIne, praktikuje da nastavnici i učenici u nekim školama završavaju radni dan momentima ćutanja radi prečišćavanja  i revitalizacije mozga.

Takođe, savetovao je zapadnim zemljama da usvoje ovaj metod ili kontemplativnu tehniku, jer su studije pokazale da u velikoj meri povećava osećaj spokoja i poboljšava nivo obrazovnog učinka.

 

Informacije za našu zemlju nemamo, ali ko zna, možda Majkl nije ni nas zaboravio. S obzirom na to, imamo svi zajedno razlog više da dođemo do njegove knjige Sreća..

Prijatelj portala